Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Alle info over Peter Schmitz
Peter Schmitz bij de IJssel

Aan de oever van de IJssel, bij Ellecom
(okt 2017)

Ik ben Peter Schmitz en sinds september 2016 virtueel professional: een VA voor alles wat te maken heeft met de communicatie van jouw bedrijf.


Mijn start als VP

Het begon met de vraag of ik kon helpen met de planning. Doel was om het bereik van de praktijk voor ademontspanning en qi gong te vergroten. Deze fysiotherapeute was twee jaar eerder haar onderneming gestart, maar wilde groeien. Na een eerste proefperiode werk ik nu voor haar op basis van het pakket Doorpakker. Ik help vooral met de publiciteit (onder andere flyers, posters en nieuwsbrief) en haar WordPress-site (teksten en aanpassingen). De resultaten zijn positief: haar onderneming is nu duidelijker herkenbaar en het aantal cursussen is verdubbeld, evenals het aantal leerlingen. En de groei is er nog niet uit!

Dit is wat ik nu het liefste doe: ondernemers begeleiden bij het uitwerken van hun ambities. Daarbij speelt de manier en intensiteit van communiceren een grote rol.


Peter Schmitz als vp in Italiƫ

Aan het werk als VP: nieuwsbrief maken voor opdrachtgever vanuit Italië (aug 2017)

Wat vooraf ging

Ik ben al meer dan vijfentwintig jaar actief in het wereldje van de media en de communicatie. Ik heb veel geschreven en geredigeerd, en honderden bedrijfsfilms gemaakt. Daarnaast advies gegeven bij tientallen organisaties. Opdrachtgevers waren zowel grote organisaties als multinationals, woningcorporaties en gemeentes, en onderzoeksinstellingen en kleinere adviesbureaus.

Mijn professionele weg is begonnen met het maken van een voorlichtingsfilm en het schrijven en regisseren van een grootschalige toneelvoorstelling voor het mbo tuinbouwonderwijs.

Dat laatste is misschien verrassend, maar in mijn (tweede) studie filosofie had ik ervaring opgedaan met het produceren van een theatervoorstelling voor Studium Generale. Dat vond ik magisch.

Daarvoor was ik vooral met muziek bezig (nog een half jaartje op het conservatorium gezeten), maar theater heeft me verder geleid naar het maken van films.

Bioloog en filmer

Tijdens mijn eerste studie Biologie heb ik tijdens mijn doctoraal het vak onderwijskunde gevolgd en de studie-opdracht was om voor het vak Endocrinologie (zeg maar hormoonkunde) een dierproef te vervangen door een film met bijbehorende lessen. Daar is mijn liefde voor film geboren. In biologie ben ik uiteindelijk afgestudeerd na nog een vak Teeltkunde (deels in Wageningen) en het vak Maatschappelijke biologie.

Na mijn studie ben ik via via bij een communicatiebureau gaan werken met als specialisme interactieve media (CDi, Dvd, internet). En daarna ben ik verder gegaan als zelfstandige.

Peter Schmitz als gespreksleider

Gespreksleider bij Bossche sferen (sep 2017)

Belangstelling

Om compleet te relaxen maak ik graag lange wandelingen in de natuur. Of ik luister naar muziek, vooral jazz, geïmproviseerde muziek en modern klassiek.

De liefde voor theater en filosofie is nooit weg gegaan. Ik heb meerdere toneelstukken geschreven en geregisseerd. Nu bezoek ik regelmatig voorstellingen in het theater.

Filosofie probeer ik praktisch toe te passen als filosofisch gespreksleider. Die ervaring komt me overigens ook heel goed van pas in de gesprekken, die ik met jou kan voeren over je ambities en de kern van jouw bedrijf.


Kwaliteiten

Ik ben:
- Goed in luisteren
- Analytisch
- Oplossingsgericht
- Zorgzaam
- Creatief
- Recht door zee
- Vriendelijk
- Geduldig.


Tot besluit

Ik wilde als jonge knul al wijs worden. Die ambitie heb ik nog steeds. Ik weet niet of me het ooit gaat lukken. Niettemin stel ik al mijn kennis en ervaring graag ter beschikking aan jou als ondernemer.Bespreek vrijblijvend wat jouw wensen en ideeën zijn.
Je weet direct of ik iets voor jou kan betekenen.